Knuffelcontacten | Auteur Isabel De Wit

Knuffelcontacten

“Mag ik jou een knuffel geven?” Een zin die je op een maandagochtend op het werk niet meteen verwacht. Maar die ene eerste werkdag van de week weergalmde hij in mijn bureau. Jammer genoeg was ik niet de gelukkige. Wel een andere collega, die out was geweest door een ziekenhuisopname. Blij om hem terug te zien, stelde mijn flex desk collega van die dag met heel veel enthousiasme een vraag recht uit het hart. En het kwam wel binnen bij de collega die net terug was. Daar had hij zich niet aan verwacht. Want hij wou meteen terug in het werk vliegen: mailtjes verwerken, de to do list aanscherpen en ook het koffieapparaat overuren laten maken.

Blij dat social distancing terug uit het woordenboek mag worden gehaald. Na het coronatijdperk, 1,5 m afstand en het ‘blijf uit mijn buurt’-principe, zijn we zo’n lieve gebaren zoals een deugddoende knuffel geven soms al eens vergeten. Het was een doordeweekse werkdag, slecht weer buiten maar dat ene kleine gebaar maakte haar, mijn en zijn dag goed. Het zonnetje in huis!

Dus: nu het weer mag, pak niet alleen die vele to do’s maar ook elkaar eens vast. Knuffelcontacten: goede collega’s met een hoge aaibaarheidsfactor! Knuffelcontacten