ManAs 50jaar!

Onze Antwerpse management assistants club werd 50. Een gouden jubileum! Dit groot momentum lieten wij als trots bestuursteam niet zomaar voorbijgaan. Met de nodige toeters en bellen werd dit gevierd in het goede gezelschap van onze trouwe leden, sympathisanten en partners maar ook met trotse ex-voorzitters – waaronder de eerste voorzitster die eveneens één van de oprichters was - en ex-bestuursleden. In de geschiedenis van deze bijzondere netwerkclub speelden zij één voor één een belangrijke rol in het vormgeven van ManAs vzw tot wat het vandaag is. Wij vinden het dan ook een eer om in hun voetsporen te treden.

De locatie voor al het feestgedruis was de knappe verborgen parel The Mills in Antwerpen, hoe kan het ook anders, dé thuishaven van deze management assistants club. The Mills bleek een ideale setting voor de viering van deze bijzondere mijlpaal. De 50 mooie lentes met het gouden randje werden in stijl en aan de hand van een goedgevuld programma gevierd. In de vroege namiddag ontvingen we de feestvierders met een glaasje bubbels. Elke genodigde kreeg ook een geheimzinnig hartje toegestopt waarop een nummer stond geschreven. ‘Goed bijhouden’ was de enige boodschap die de gasten meekregen.

Na een mooie speech van onze trotse voorzitster Annick Boeynaems, een mix van dankbaarheid voor wat er was en wat nog komen gaat, was het de beurt aan een al even trotse ex-voorzitster, Suzy Delafonteyne. Zij nam de zaal mee in ontroering met haar vele anekdotes en herinneringen van en aan deze warme netwerkclub. ‘A trip down memory lane’ werd het. Ook al waren sommige leden of partners nog niet eens geboren toen die memoires plaatsvonden, elke aanwezige werd meegezogen in haar verhaal. Suzy was lid vanaf 1982, is 20 jaar actief bestuurslid geweest en tien jaar voorzitter. Haar anekdotes deden de genodigden glimlachen. Van eminente sprekers tot baanbrekende onderwerpen: ManAs was (en is nog steeds) van vele markten thuis. Met altijd dezelfde succesvolle rode draad: horizonverruiming. Inspiratie opdoen. Ideeën uitwisselen. Verbinden. Netwerken pur sang. Ook haar verhalen over de vele lustra van 5 tot 15 en 25 jaar spraken tot de verbeelding.

Maar deze 50-jarige lustra moest alvast niet onderdoen. Want na de beklijvende speeches was het tijd voor… taart! Want zeg nu zelf: wat is een verjaardagsfeest zonder taart? De grote groep proostte op de afgelopen 50 jaar en keek uit naar de volgende halve eeuw vol vriendschap, verbinding, samenwerking en hopelijk nog veel meer taart. Tijdens deze zoete verwennerij was het tijd voor ‘surprisemoment’ één. Die cijferhartjes hadden een doel… Op dat moment en nog doorheen de loop van de feestdag en -avond werden er mooie tombolaprijzen uitgedeeld. Elke genodigde ging sowieso naar huis met een geweldig geschenk. En sommige feestvierders hadden zelfs dubbel geluk: er waren heel knappe hoofdprijzen. Of wat dacht je van een beeldhouwwerkje en overnachtingen met uitgebreid ontbijt in de meest prestigieuze hotels van Antwerpen? Dankzij onze fantastische partners waren de tombolaprijzen stuk voor stuk juweeltjes.

Na de taart was het tijd voor actie! De genodigden konden kiezen uit verschillende workshops om aan deel te nemen. Zo konden ze hun eigen hoestsiroop, thee en badbruisbal maken. Ook een opleiding over enkele druivenrassen met aansluitend een wijndegustatie stond op het programma. En eveneens aan de creatievelingen werd gedacht: zo konden de genodigden ook hun eigen kerstornamenten en juwelen maken aan de hand van fimo-klei. Met telkens een kleine koffie- en versnaperingsbreak tussen de verschillende workshops door, werden de feestvierders op tijd en stond verwend. De sfeer was opperbest en er werd volop genetwerkt, net zoals bij onze maandelijkse activiteitenavonden. Mooi om te zien.

 

Na de interactieve workshops was het tijd voor een inspiratiesessie rond… werkgeluk. Powerlady en Chief Happiness Officer bij Tryangle Griet Deca bracht met veel plezier een boost-keynote rond dit onderwerp. Over wat werkgeluk juist is en betekent. En nog belangrijker: over wat het niét is. Met een snuifje humor gaf ze de nodige peper en zout aan haar uiteenzetting. Net vóór de Week van het Werkgeluk gaf Griet deze inspiratiesessie: een mooi bruggetje naar dat knap initiatief.

Na de Chief Happiness Officer was het de beurt aan een andere powerlady om u tegen te zeggen. Hetty Helsmoortel, moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen, dompelde ons onder in de wondere wereld van de CRISPR-technologie. We hingen aan haar lippen. Deze vrouw met een missie maakt wetenschap écht glashelder en legt het uit in mensentaal. Ze zette ons ook graag aan het werk en gaf aan de hand van multiple choice vragen ons stof tot nadenken over enkele stellingen rond deze revolutionaire techniek om aanpassingen uit te voeren in het DNA van eender welk organisme.

’s Avonds werd het de hoogste tijd om verder ten volle te genieten van deze bijzondere mijlpaal. Want stijlvol 50 word je maar één keer. Een charmante muzikant stond ons op te wachten en luisterde de gezellige avond op. Hij zette graag de juiste toon voor het verdere feestgedruis. Deze onvergetelijke avond werd trouwens vereeuwigd op beeld. Foto’s én video. Een fotograaf nam de hele dag knappe kiekjes en warme sfeerbeelden. Waarvan je in deze mailing het mooie resultaat ziet. En twee cameramannen van Motcha maakten opnames voor een sfeervolle ‘aftermovie’. Omdat beelden zoveel meer zeggen dan woorden. Hele mooie herinneringen om te koesteren, die nu vastliggen op de gevoelige plaat.

De genodigden genoten van een succulente walking dinner met aangepaste wijnen. Van amuses tot nagerecht: het was àf. En de sfeer? Die zat nog steeds erg goed. De netwerktafeltjes waren drukbezet maar er waren soms geen woorden nodig: op een groot scherm werd er een diavoorstelling afgespeeld met honderden foto’s van vroeger tot nu. Een dankbare terugblik op het verleden. De genodigden klonken hierop. Op het verleden, het heden én de toekomst. Met weemoed en trots. Pionierswerk uit de vorige eeuw dat met brio zal worden verdergezet.

Wat een gouden avond. Het startschot voor de komende 50 jaar is alvast gegeven! Als kers op de verjaardagstaart kregen de feestvierders een goedgevulde goodiebag mee naar huis. Eveneens met veel dank aan onze geweldige partners. In twee goodiebags zaten ook nog eens winnende lotjes voor een luxe overnachting bij hotel Corsendonk met ontbijt. Proficiat aan de winnaars!
Kortom: alle genodigden vielen in de prijzen en gaven een prachtig gouden randje aan dit jubileum. Een geslaagd verjaardagsfeest!

PS: Nog eens een dikke MERCI aan al onze fantastische leden en sympathisanten maar ook aan onze geweldige partners om van dit feest een onvergetelijke dag te hebben gemaakt. Hun bijdrage in de tombola en/of goodiebag was écht de kers op de taart. Wat zijn wij fier op zo’n fijn partnership!