Gaan we hieruit leren? Auteur Isabel De Wit

Een dikke pluim voor ons aanpassingsvermogen. Want letterlijk van de ene op de andere dag werkten we van thuis uit, bleven we in ons kot en wandelden of fietsten we enkel het blokje om. Het coronavirus drukte serieus de pauzeknop in van ons hectisch leven, de alledaagse rush en de kunst van alle balletjes in de lucht te houden. We hebben geleerd om gelukkig te worden/zijn met de klein gelukskes. En ons kot te waarderen. Eindelijk nog eens gezelschapsspelletjes te spelen, qualitytime (x100) met de kids te hebben en lekker zelf te koken. Deze coronacrisis is een harde leerschool. Een zwarte pagina, 2020 zullen we niet snel vergeten. COVID-19 bracht ons vele vergiftigde geschenken, maar ook wat positiefs. Enkele cadeaus met een gouden strikje. Want hopelijk hebben we er, na deze episode, veel uit geleerd. En steken we die gezelschapsspelletjes niet meteen terug in de kast. Berg die gemaakte qualitytime dus zeker niet op.

Want:

  • Wat is er mis met regelmatig gewoon thuis te zijn in het huis waarvan je met al je spaarcentjes en deco inspiratie een echte thuis hebt gemaakt?
  • Waardeer je tuin, je terras, je living. Je hebt er nu zoveel tijd doorgebracht, omdat het van de moetens was. Hopelijk krijgt dat een aangenaam vervolg.
  • De lokale handelaars moeten zeker nu, maar ook post-corona tijdperk, ondersteund worden. Hou die korte keten liefde aan en proef van al het lekkers dat je eigen buurt te bieden heeft. Jij blijft dus toch hopelijk Belgisch kopen?
  • Blijf lezen. Dat is dromen met je ogen open. Laat die prachtexemplaren in je boekenkast niet meer een stoflaagje krijgen.
  • Blijf een leuke postkaart of handgeschreven brief versturen. Hoe tof is het wel niet om te geven én te krijgen?
  • Geef je agenda wat ademruimte na deze crisis. Ga niet terug naar die rush van elke avond volgepland. Als er één ding is dat COVID-19 ons leerde, dan is het wel instant onthaasten door een verplichte lege agenda.

Dus: Gaan we hieruit leren? Ik hoop het van harte. Geniet van je cocon!