Activiteit november 2020

‘Een eerste kennismaking met mindfulness’: dat vat in een notendop perfect samen hoe we de november-activiteit beleefden. Ook een eerste ManAs-kennismaking met ZOOM trouwens. Vanop afstand, maar toch samen. Het was een gezellig onderonsje, Nele Beenaerts nam ons immers mee op sleeptouw en leerde ons in het hier en nu zijn. Zweverigheid? Allesbehalve. Het was net down to earth. De reactie van de deelnemende leden en sympathisanten? Gaande van ‘Heel interessant!’ tot ‘Amai, ik ga straks heel goed slapen’.
Doorheen de uiteenzetting van Nele, psychotherapeut, senior coach, mindfulness- en compassietrainer, was ademhaling de rode draad. Want na een deugddoende ‘check-in’ ontdekten we samen waar mindfulness nu écht over gaat. De combinatie van oosterse wijsheid en westerse wetenschap richt zich op het hier en nu. Want da’s ook het enige dat bestaat… Dus: nu al liggen piekeren over morgen heeft geen zin. Mindfulness betekent aandacht geven op een bepaalde manier, niet (ver)oordelend. En dit alles met de ‘beginnersgeest’: elk moment is hét moment om het opnieuw te proberen.
De effecten van mindfulness in een werkcontext? Minder piekeren, beter slapen, beter omgaan met werkdruk en continue veranderingen én beter communiceren met collega’s. Zeer welkom in deze thuiswerktijden… Het was een deugddoende avond en geslaagde kennismaking met het m-begrip!