De revival van de kerstkaart | auteur Isabel De Wit

December BlogpostDe kerstkaart is terug… van (nooit helemaal) weggeweest. Is het een leuke bijwerking (één van de enige) van deze coronatijden, ligt het aan onze weemoed voor de klein gelukskes of schrijven we met z’n allen nu veel liever – een reactie tegen al het digitale – dan vroeger? Feit is dat de kerstkaart aan zijn comeback bezig is. En zeg nu zelf: zo’n handgeschreven kaartje, al dan niet verpakt in een kleurrijke envelop inclusief (foute) kerststickers: daar krijg je het toch warm van? Iets geven maakt je ook gelukkig(er). En een kaartje krijgen evenzeer.

Er zijn vele vormen van kerstwensen: gaande van heuse fotoshootcollages van de (perfecte) kids, een geanimeerde foto van het geliefde huisdier – al dan niet onder dwang – met een rode strik aan of een zelf ineen geknutseld exemplaar: alles passeert de revue en de brievenbus. Maar net zoals bij vele dingen in het leven is de inhoud het belangrijkst. De tekst, de wens, de boodschap. Is het eenheidsworst of zijn het fijne (v)leeswaren? Een gepersonaliseerd schrijven doet zoveel deugd – zeker in deze tijden.

Vrienden en familieleden verblijden met een persoonlijke kerstboodschap is de kers op de taart/kerststronk. Dus kruip in je pen en in het hart van je achterban! En bemachtig zo een warm plekje op hun schouw, prikbord of koelkast.