Activiteit maart 2024

We werden op donderdagavond 21 maart hartelijk ontvangen in het Lindner Hotel in Antwerpen. Dit is een heel mooi en modern hotel gelegen in de Lange Kievitstraat 125 in het hart van Antwerpen. Het staat bekend om zijn stijlvolle en comfortabele accommodaties, maar ook om de gunstige locatie voor zowel zakenreizigers als vakantiegangers. Het Lindner Hotel Antwerp ligt vlakbij het centraal station. Diverse voorzieningen zoals 173 niet-rokers, ruime kamers, een kleine maar goed uitgeruste fitnesscentrum, diverse mooie vergaderzalen en eetgelegenheden zorgen zeker voor een prettig verblijf. Het moderne en elegante hotel is een populaire keuze onder bezoekers van Antwerpen vanwege de centrale ligging aan het station en de hoogwaardige service.

We werden ontvangen op de tweede verdieping alwaar een bar met verse vruchtensapjes voor ons klaar stond. In de meetingroom kregen we van Joachim Gregoor een training over het gebruik van OneNote.

Joachim Gregoor richtte in 2009 Prezibelle op. Hij heeft jaren ervaring als Prezi-trainer in Vlaanderen. Joachim is ook E-Learning Developer/Researcher aan de hogeschool PXL in Hasselt.

OneNote is een digitale notitie-applicatie ontwikkeld door Microsoft. Het stelt de gebruikers in staat om notities te maken, ideeën te verzamelen, dit te organiseren en te delen op een gestructureerde manier.

De kenmerken en voordelen van OneNote op een rijtje gezet:

  • Notities maken: de gebruikers kunnen teksten, afbeeldingen, losse notities, audio-opnamen vastleggen
  • Synchronisatie: notities en documenten worden op meerdere apparaten zoals pc, tablet en smartphone verwerkt
  • Samenwerking: men kan met meerdere collega’s samenwerken aan gedeelde notitieblokken voor realtime samenwerking. Notities, foto’s en video’s kunnen ook supersnel gedeeld worden met collega’s en partners.
  • Organisatie: er werd ons een verhelderend uitleg gegeven over de OneNote functies. Notities kunnen georganiseerd worden in secties, pagina’s en subpagina’s.

Deze tool is zowel handig voor persoonlijk gebruik (boodschappenlijstjes, reisplannen noteren, …) als voor zakelijk gebruik (notuleren van vergaderingen, projectdocumentatie, samenwerking met verschillende collega’s aan zakelijke projecten, …). Voor lesgevers is het handig om lesplannen, aantekeningen tijdens colleges en studiemateriaal te kunnen delen.

In deze boeiende sessie kregen we op een leuke manier een beknopt overzicht van de belangrijkste aspecten van OneNote. We leerden dat OneNote een veelzijdige en ook gebruiksvriendelijke tool is die zowel voor persoonlijk als voor professioneel gebruik geschikt is. Met zijn diverse functies en vooral met de synchronisatie is het een waardevolle aanvulling op de workflow die zeker tijdswinst zal opleveren!

Na een uitgebreide rondleiding in het hotel met een bezoek aan de verschillende mooi ingerichte kamers, mooi opgestelde vergaderzalen en last but not least de grote eventruimte  op de bovenste verdieping met een geweldig uitzicht op de stad. Dit is zeker een troef om er voor uw bedrijf een evenement te organiseren!

Op het einde van deze leerrijke avond kregen we lekkere aperitiefhapjes en een drankje aangeboden in de aangename inkomhal van dit luxueuze hotel. De heldere kleuren aan de receptie en de vele planten verspreiden een zekere vrolijkheid waardoor deze boeiende avond op een fijne manier werd afgesloten.