Pennenvriend | Auteur Isabel De Wit

Handgeschreven brieven, ze worden meer en meer een zeldzaamheid. Uit de tijd dat de dieren nog spraken. Nochtans staat er op de charme van zo’n zelfgeschreven brief geen vervaldatum. Herinner je de liefdesbrieven van vroeger. Dat waren toch gouden tijden? Of de heen en weer neerpensels met je pennenvriend(in). Wel, ik haal de handgeschreven brieven graag vanonder het stof. Voor een pennenvriend die jij al een tijdje verwaarloost: jezelf. Ik heb een duidelijke ‘message in a bottle’ voor jou: schrijf een brief aan jezelf.

Schrijf het op 1 juni, stop hem in een enveloppe, leg deze goed weg (maar onthoud nog wel waar je hem hebt bewaard) en open de verzegelde brief terug op 1 december. Exact zes maand na datum. Want op een halfjaar kan er veel, heel veel gebeuren in jouw leven.

Inhoud van de brief? Jouw wens, suggestie, doel aan en voor jezelf. Wat en wie wil je de komende periode meer zijn, en wat minder? Wat wil je af- en opbouwen? Privé en op je werk. Het wordt een persoonlijke doelstellingen A4’tje aan die trouwe bondgenoot. Maak er geen saaie to-dolijst van, of een hele oplijsting van allemaal ‘goede voornemens’ zoals je die in januari maakte. Maak ze helder, simpel en vooral: persoonlijk. Want ze zijn helemaal voor en van jou.

Ik wens je veel schrijfplezier de 1ste juni en veel bewondervreugde de 1ste december. En onthoud: herhaling werkt. Je weet dus wat jou te doen staat begin december…