Multiwalking – Auteur Isabel De Wit

ManAs april 2022

 

Ik zie het zo vaak gebeuren wanneer ik onderweg ben of thuiswerk en eens door het raam staar. Multitasking. Of beter: multiwalking. Die buurman die zijn hond uitlaat. Die loebas die door het dolle heen is en overenthousiast kwispelt en snuffelt. Alleen heeft baasje Ben niets in de gaten. Want hij snuffelt op zijn gsm. Doodzonde. Ofwel wandel je met de hond, ofwel antwoord je op je whatsappberichtjes. Maar combineer de twee niet. Geef aandacht aan de viervoeter, niet aan dat stomme schermpje. Koppel de twee los van elkaar. Als dieren konden spreken… ‘ Leg dat ding weg, speel met mij, geef me aandacht!’

Er zijn talloze grappige en minder grappige YouTubefilmpjes van mensen die al wandelend enkel oog hebben voor hun geliefde smartphone en zo tegen een lantaarnpaal of verkeersbord lopen. Hopelijk loopt mijn buurman vroeg of laat ook eens tegen de lamp. Of op het ‘STOP’-verkeersbord op het einde van de straat.