Activiteit Maart 2022

Op maandagavond 21 maart waren we te gast in het mooie vernieuwde Mercure Antwerp City Center voor de inspirerende toelichting van Barbara Torfs. Ze startte haar lezing met te vragen wie ManAs is en wie de personen zijn die hun avond voor haar vrijmaakten. Het werd een leuke dialoog en ideale ijsbreker voor het verdere verloop van de avond. Barbara nam ons mee op sleeptouw met toffe wijsheden onder de vorm van spreuken als originele kapstok van haar verhaal. Ze lichtte ons toe dat Bond Zonder Naam zoveel meer is dan enkel die spreuken. Ze is thuisgekomen bij BZN, de puzzelstukjes vallen voor haar in elkaar na 10 jaar vrijwilligerswerk te hebben verricht bij de vzw en voorzitter van de Raad van Bestuur te zijn geweest.
Barbara wees ons op het belang van persoonlijke en professionele ontwikkeling, het ontvangen van feedback en de kracht van diversiteit. Diversiteit in leeftijd, achtergrond, opleiding en competenties. Ze krijgt een ware ‘kick’ van mensen in hun kracht te zetten. We leerden ook dat kwetsbaarheid leidt tot verbinding: ‘Je kwetsbaar durven opstellen? Sterk!’ En hoe leuk het is om eens wat drukte uit je agenda te gommen. Onder het mom ‘The pleasure of missing out’. Ook (zelf)leiderschap kwam aan bod: ‘Walk your talk, wees jezelf’. We leerden hierbij de 4 V’s van leiderschap kennen: Visie, Verantwoordelijkheid, Vertrouwen, Verbinding. Want: ‘Geef mensen een pluim en ze krijgen vleugels’.
Dat BZN zoveel meer is dan de spreuken, bewijst hun uitgebreide scala aan warme missies: van kansarmoede bestrijden, opkomen voor humane detentie tot projecten en campagnes tegen eenzaamheid. Het spectrum van BZN is groot. Maar telkens afgekruid met veel liefde voor de mens. Want als je wil hebben, heb dan lief!