Chocolate Nation

Het grootste Belgische chocolademuseum ter wereld ligt in hartje Antwerpen. Niet zo gek, want wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is immers wereldberoemd. Chocolate Nation neemt je mee op een magische chocolade reis.

Het interactief museum start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat. Er mag uiteraard geproefd worden!

Hemels dineren in een prachtig interieur met uitzicht op het mooiste station ter wereld; Station Antwerpen-Centraal, dat kan in restaurant Octave. Het restaurant brengt een Belgische keuken die klassieke smaken met eigentijdse invloeden combineert. Octave is het enige restaurant ter wereld met een eigen chocolade bean to bar atelier en ontving 13/20 én koksmuts in de Gault & Millau gids.

Naast het museum en het restaurant beschikt Chocolate Nation ook over meeting-en eventzalen, een eigen productie-atelier en workshopmogelijkheden.