Vertrouw op je intuïtie | auteur Isabel De Wit

Intuitie

Intuïtie. Je buikgevoel. In het Engels spreken ze over ‘gut feeling’. Het woord ‘intuïtie’ komt uit het Latijns en wordt letterlijk vertaald als ‘innerlijk zien’. Je intuïtie volgen om een bepaalde keuze te maken, voelt goed aan. Je doet het bijna automatisch. Je hebt er vertrouwen in dat de juiste knoop is doorgehakt. Al nemen we misschien veel meer privé- dan werkbeslissingen met ons buikgevoel. Want op onze job moeten we beslissingen kunnen staven, argumenteren, verdedigen. ‘Ik vertrouw op mijn intuïtie’ kunnen we in de werkcontext dus jammer genoeg niet luidop zeggen.

En wat met ‘vrouwelijke intuïtie’? Zijn vrouwen effectief beter in intuïtief denken dan mannen? Nee, maar ze staan er wel meer voor open en luisteren er vaker naar. Je intuïtie, dat is immers je zesde zintuig. Een belangrijke voelspriet die zich baseert op al je bewuste en onbewuste ervaringen die je in je leven al hebt opgedaan. ‘Iets doen omdat het juist voelt’. Ook al zijn de personen in je omgeving er helemaal niet mee akkoord. ‘Nee’ zeggen in plaats van ‘ja’ omdat die ‘ja’ helemaal niet goed aanvoelt. Jouw gevoel, jouw beslissing. Zonder spijt achteraf.

Onderschat deze bijzondere raadgever niet. En wees er jezelf ook bewuster van. Je gebruikt het heel vaak zonder dat je het zelf beseft. Vertrouw erop én durf er meer op af te gaan. Je leert er jezelf alleen maar beter door kennen. Succes!