Verandering is de enige constante | auteur Isabel De Wit

Verandering. Het lijkt wel het toverwoord van deze maatschappij. En dat het een constante is, dat is de enige zekerheid die we er over hebben. Als jij aan dit veelgebruikte woord denkt, plaats je het dan in een positieve context? Vaak niet. Voor velen onder ons staat verandering gelijk aan angst, onrust, onzekerheid, het onbekende en afscheid nemen van de geliefde regelmaat of gewoonte.

Verandering in je job, denk maar aan een nieuwe manager, een ander takenpakket of invloeden van het digitale tijdperk. Of veranderingen op privévlak. Zoals een relatie die op de klippen loopt, een verhuis naar een nieuwe thuis of het maken van nieuwe vrienden.

Maar wat als je verandering eens zou zien als iets positiefs, een energiegever? En dus voor verandering zou openstaan? Je mindset dus omvormen. Kracht uit die verandering halen en denken bij jezelf: ‘Wat zit er in voor mij?’

Voor verandering openstaan betekent ook goed voor jezelf zorgen. Want een ontspannen jij betekent een goede jij die beter is bestand tegen verandering. Haal er zuurstof uit en laat het geen energievreter zijn. Eén geruststelling heb je: verandering is de enige constante. En jij bent aan zet. Succes!

Verandering, daar weet trainingsinstituut Happy Mondays alles over. In hun uitgebreid trainingsaanbod bieden ze onder andere een interactieve training aan met de klinkende naam ‘Shift happens, are you change ready’. Check zeker hun website en laat je alvast triggeren op hun YouTube kanaal.