‘Satisfaction is the killer of desire’ | auteur Isabel De Wit

Een tijdje terug zat ik op de trein. En de trein nemen, da’s altijd een beetje reizen. En mensjes kijken! Het staat altijd garant voor tonnen inspiratie. Want je ziet op korte tijd honderden mensen passeren, zit naast of recht tegenover iemand met een leuk verhaal, een bijzonder iemand met een luidruchtige ringtone en dito telefoongesprek of iemand met een geweldige quote op zijn of haar geweldig mooie (of lelijke) pull of T-shirt.

Zo ook die ochtend op de trein. Een man met een erg flashy T-shirt had met zijn quote de hele wagon mee. ‘Satisfaction is the killer of desire’. Een waarheid als een koe? Of gewoon een dubbelzinnigheid? In ieder geval, die quote gaf me stof tot nadenken voor de volledige dag en de periode erna. Want je kan er jouw eigen interpretatie aan geven. Bekijk het eens in de vakantiecontext. Weken, maanden op voorhand heb je dat welverdiende verlof gepland. Je telt af zoals een gevangene op z’n celmuur: serieus dus. En dan is het eindelijk zo ver. De koffers zijn ingepakt, de zonnecrème is klaar om uitgesmeerd te worden. Eens op je bestemming aangekomen, ben je dan officieel in vakantiemodus. Je ‘verlangen’ is ‘ingevuld’. Het genieten kan beginnen. Maar wel eerst ‘digitale’2018 mensen kijken postkaarten versturen. En het thuisfront laten weten dat je veilig toegekomen bent. En een Instagram Story maken. En op Facebook foto’s posten. Want niet gedeeld, is niet beleefd, toch?

Zorg ervoor dat je er écht van geniet, van die vakantie. En het echt beleefd, heel bewust. En niet laat beleven door je talrijke connecties op WhatsApp, Facebook en Instagram. En koop een flashy T-shirt met de quote die alles zegt: ‘Disconnect to reconnect’.