Lenteschoonmaak | auteur Hanna Schoepen

De lente hangt in de lucht! Of toch bijna … Nog enkele dagen vrieskou en dan krijgen we weer zachtere temperaturen. Voel jij de lentekriebels al? Dat gevoel dat je krijgt om samen met de natuur met een frisse, propere en gestructureerde start te beginnen? De meeste mensen ervaren dat gevoel elk jaar opnieuw. We maken plannen om de tuin onder handen te nemen, kasten uit te laden, spullen te sorteren, … Sommigen gaan zelfs nog een stapje verder en beginnen te schilderen, te behangen of veranderen het interieur.

Zelfs de overheid geeft ons een duwtje in de rug om te beginnen schoonmaken. Niet in je eigen huis maar in je omgeving. Op de website mooimakers.be kan je een actie laten registreren om zwerfvuil in je gemeente of stad op te ruimen. Een leuke manier om je steentje aan de maatschappij bij te dragen!

Ook op het werk ontsnap je er niet aan. Zo kregen we een sweet reminder om te blijven meewerken aan de clean desk policy: ‘s Avonds moeten de kaften in de kast en de lopende dossiers netjes in bakjes. Want chaos op je bureau is de doodsteek om geconcentreerd te kunnen werken. We houden ons nog te vaak vast aan krabbels op papier of memoblokjes, we moesten maar eens iets vergeten!

Maakt opruimen nu echt gelukkig? Wel, je hebt weinig spullen nodig om gelukkig te zijn … Minder spullen en rommel zorgen ervoor dat je efficiënter en gestructureerder kan werken. En tijd is toch ons kostbaarste bezit? Er zijn geen foute manieren in opruimen en je hebt er ook geen bijzondere talenten voor nodig. De grootste uitdaging is ermee te starten! Maar bedenk dat je nadien tijd als cadeau terugkrijgt. Tijd om te besteden aan zaken die écht belangrijk voor jou zijn. En dat maakt gelukkig! Dus inplannen die lenteschoonmaak! En vergeet niet: opgeruimd staat netjes.