Instant ontspannen | auteur Isabel De Wit

Het is er eindelijk: je welverdiend verlof. Je hebt er zo naar uitgekeken. Die deugddoende ‘out of office’. En nu: ontspannen maar. Al gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Want je hebt in de rush gezeten, nog vele to do’s afgewerkt en gaat nu van het ene uiterste in het andere.

Hierbij tien tips om relax / zen / instant ontspannen te zijn en zo extra van je zalige vakantie te genieten.

  1. Leg die gsm aan de kant. En als je een boek leest, multitask (het woord moet uit alle woordenboeken gehaald worden) dan niet. Niet én whatsapp berichten beantwoorden én je boek verder lezen. Focus op één ding en verlies jezelf in het verhaal.
  2. Check je werkmails niet. Ook niet ‘snel één keer’. Deconnect to reconnect, toch?
  3. Doe eens iets alleen. Ga in je eentje op een bankje in het park zitten of met een leuk magazine in een koffiebar waar je nog niet geweest bent. Combineer het alleen zijn met het bezoeken van een nieuwe plek.
  4. Geef je kleerkast wat ademruimte. Opruimen maakt gelukkig en je komt pareltjes tegen die je allang vergeten was. Bovendien geef je je oude kleren een tweede leven in de kringwinkel.
  5. Bezoek de markt in je buurt. Je winkelt lokaal, ontdekt nieuwe kramen en slaat een babbeltje.
  6. Houd eens een (halve) dag je pyjama aan. Instant relax. En installeer je voor tv. Je digibox ‘met nog maar 1% vrije ruimte’ zal je dankbaar zijn.
  7. Naar de winkel, de familie, die nieuwe hotspot. Goed voor de natuur én je conditie!
  8. Breng eens een bezoekje bij de buren. Vooral oudere mensen doe je hier een groot plezier mee. Beter een goede buur …
  9. Ga naar de bioscoop. Door de geweldig grote overvloed aan chips, snoep, cola, leuke trailers en intrigerende films, denk jij geen seconde aan je werk.
  10. Maak een lijstje. Dat kan een bucketlist, een reisbestemming top 5 of een goede voornemens checklist zijn. Maak er een kleurrijk exemplaar van en leef je helemaal uit in handlettering (#bujo).

Succes en deugddoend verlof gewenst!