Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Conner Rousseau | Zijn persoonlijk parcours & blik op het jeugdbeleid

donderdag 16 november 2023 @ 19:30 - 22:30

Conner Rousseau schrijft met zijn 31 lentes jong geschiedenis in de Vlaamse politiek: in 2019 werd hij verkozen als Vlaams Parlementslid en in datzelfde jaar werd hij de nieuwe voorzitter van sp.a. Die politieke partij heeft onder zijn vleugels ook een heuse ‘rebranding’ ondergaan. In maart 2021 veranderde sp.a immers in ‘Vooruit’.

En vooruit, dat gaat Conner Rousseau zeker en vast. Al van kleins af aan is hij gebeten door de politiek. Hij studeerde rechten aan de universiteit in Gent en werkte als communicatieadviseur voor Vlaams minister Freya Van den Bossche en sp.a-voorzitter John Crombez.

De rode draad in het jonge leven van Conner is echter niet volledig ‘de politiek’, iets wat je zou denken als je weet dat zijn mama een Vooruit-politica en voormalig burgemeester van Sint-Niklaas is. Nee, een nog rodere draad in zijn leven is ‘de jeugd’. Daar heeft zijn papa zeker en vast iets mee te maken. Hij was immers 38 jaar lang algemeen directeur van De Barkentijn, het jeugdvakantiecentrum van het socialistische ziekenfonds in Nieuwpoort-Bad en stapte ook in een gelijknamig politiek bad.

Conner doet aan politiek om impact te hebben. Om dingen beter te maken voor iedereen die elke dag z’n best doet. Solidariteit is waar hij naar streeft. Als ‘witte jongen uit een warm nest’ heeft hij veel kansen gekregen en deze gegrepen. Iets waar hij trots op is, maar hij wil dat iedereen trots kan zijn op wie hij of zij is. ‘Jeugdbescherming’ is de kapstok waar Conner graag de rode draad aan vasthangt. Want elk kind moet een veilige thuis hebben. Met zijn ‘decreet Jeugdbescherming’ werkt hij aan het hogere doel om verwaarloosde kinderen in Vlaanderen beter te beschermen en hen een betere toekomst te geven.

Conner zal op donderdagavond 16 november over véél meer dan enkel ‘de politiek’ praten. We nodigen hem uit om ons zijn inzet voor de jeugd uit de doeken te doen. Om ons een inspirerende uiteenzetting te geven, los van politieke info. Zijn verhaal over heldere taal in een complex gegeven, zijn prioriteiten in de jeugdbescherming en zijn vele idealen. Hij leidt ons mee doorheen zijn boeiend parcours als prille dertiger. Zijn boek ‘T.’, dat de hoofdrol speelt in zijn jeugdbeleid, mag natuurlijk niet ontbreken. Verwacht je aan een boeiende visie op onderwijs en zijn mening over ‘boekenslim’ versus hetgeen dat écht telt: focus op vaardigheden en netwerktalent. Want de toekomst is… de jeugd.

 

 

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
donderdag 16 november 2023
Tijd:
19:30 - 22:30

Organisator

Management Assistant club
Telefoon
0496251718
E-mail
info@manas.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hilton Antwerp Old Town
Groenplaats 32
Antwerpen, 2000 België
+ Google Maps
Telefoon
+32-3-204-1212
Bekijk de site van Locatie