Activiteit oktober 2021

Op woensdagavond 20 oktober werden we in het mooie gebouw van Bright Plus Antwerpen getrakteerd op een inspirerende uiteenzetting van General Manager Linda Cappelle. Zij is ‘fulltime gepassioneerd’ over het welzijnsbeleid dat ze bij Bright Plus op poten hebben gezet. Het draait immers om passie, drive, iets voor de volle 100% met goesting doen. Linda haar parcours bij deze warme werkgever startte 16 jaar geleden. Begonnen als kantoorverantwoordelijke in Kortrijk, zette ze stap na stap nieuwe krijtlijnen uit in haar carrière. 2019 stond dan weer in het teken van de naamsverandering van Secretary Plus naar Bright Plus. Ze zagen immers heel duidelijk de ‘secretariaatsfuncties’ veranderen van puur ondersteunend naar verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap. Daar kwam dan ook nog eens de digitale (r)evolutie  bij.
Alsmaar meer bedrijven zien in dat welzijn van de medewerkers heel belangrijk is. Bij Bright Plus, voor het achtste jaar op rij uitgeroepen tot Great Place to Work®, zien ze dit niet als een loze belofte. ‘Do what you love, love what you do’ is de rode draad doorheen hun gans welzijnsbeleid. Ze gingen bij de start van dat uitdagend parcours dan ook op missie: een zoektocht naar gezond leven, eten sporten, kijken naar wat de basisbehoeftes zijn van de mens. En kwamen zo uit op een creatief ‘5G principe’: De ‘G’ van gezond, geïnformeerd, gelukkig, gemotiveerd en getalenteerd. Een knappe kapstok waaraan zij hun ‘klein gelukskes’ kunnen hangen. ‘Spreken is zilver, luisteren is goud’ is nog zo’n principe waar zij veel belang aan hechten. Zij geloven er daarnaast ook in dat employer branding enkel kan werken als het authentiek is, want je medewerkers zijn immers je ambassadeurs.  Zij zijn de ogen en de oren van de organisatie. Met hun ‘high five for life’ geven ze bij Bright Plus elke medewerker ruimte voor flexibiliteit, feedback en een goede combinatie tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie.
Linda is dan ook fulltime dankbaar voor het uitgestippelde welzijnsbeleid en is blij dat zij elke dag het voorrecht heeft te werken met het fijne team dat ze samen gecreëerd hebben. Wij zijn Bright Plus heel dankbaar voor de mooie avond waarop we bij hen mochten vertoeven, de tonnen inspiratie én het knappe boek waarmee we fulltime gelukkig huiswaarts keerden!
Lees ook hier de feedback van een deelnemende lid!