Activiteit December 2023

Op de eerste plaats willen we alle leden onze allerbeste wensen voor een boeiend, geïnspireerd, gezellig en bovenal gezond 2024 overmaken!

Op maandagavond 11 december 2023 werden we hartelijk ontvangen in het nieuwe Holiday Inn Express Antwerp hotel voor de workshop Furoshiki. Pluspunten van dit 3-sterren eco-certified hotel zijn dat het centraal gelegen is, dichtbij het station, dichtbij het winkelcentrum en de Meir.
Voor de aanvang van de workshop, werden ons de mooie ruime en comfortabele kamers voorgesteld tijdens een rondleiding.
Holiday Inn heeft regelmatig leuke aanbiedingen, een tip dus voor wie eens wil overnachten vlakbij het centrum.

Tijdens de laatste activiteit van dit jaar en om het jaar feestelijk af te sluiten leerden Annick en François ons tijdens de workshop hoe we cadeautjes op een persoonlijke manier kunnen inpakken. Furoshiki is een traditionele Japanse wikkeltechniek die gebruikt wordt om kleding, geschenken of andere spulletje te vervoeren waarbij gebruik wordt gemaakt van inpakdoeken of sjaaltjes. Japanners besteden veel aandacht aan het verpakken van cadeaus en dat zie je ook hierin terug.

Op een creatieve manier leerden we geschenken verpakken met sjaaltjes. Aan de hand van verschillende knoop- en vouwtechnieken werd ons voorgedaan hoe we ons eigen geschenkje origineel konden inpakken. Doorheen de workshop werden we op een leuke manier inpakkunstenaars. Na het inpakken konden we op het einde ook nog een persoonlijke touch toevoegen. Annick en François hadden takjes hulst, spar of den voorzien om aan de knoop toe te voegen. In feite is de techniek, gemakkelijk, veelzijdig én duurzaam. Een mooie win-win techniek dus in deze tijden waar er steeds meer aandacht geschonken wordt aan hergebruik van materialen.

Onder het genot van lekkere ovenhapjes, originele broodjes en gezonde drankjes konden we nog gezellig napraten in de leuk ingerichte ontbijtzaal van het Holiday Inn Express Antwerp hotel.

Nogmaals dank aan alle deelnemers voor hun deelname aan deze inspirerende avond!