Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Kibibi | Duurzame mode? Het verhaal achter de unieke juwelen zoals het moet: fair & upcycled

maandag 22 april @ 19:30 - 22:30

Duurzame mode? Het verhaal achter de unieke juwelen zoals het moet: fair en upcycled. We leren het verhaal kennen achter het fietsend marktkraam…

Kibibi ontstond toen An 10 jaar geleden met haar vriend naar Kenia en Malawi reisde. Hier ontdekte ze creatieve juwelen maken zonder afzetmarkt. An stond versteld van hun mooie creaties en kwam op het idee om de juwelen op te kopen en terug te verkopen in België.

Vandaag zijn de juwelen van Kibibi gemaakt door verschillende creatieve makers die An’s pad kruisten. Lees meer over de persoonlijke verhalen van de Afrikaanse juwelenmakers op de website van Kibibi.

Naast de unieke Afrikaanse juwelen vind je bij Kibibi ook de ‘hANdremade collectie’. Dit zijn Afrikaanse juwelen die wat extra liefde konden gebruiken en die An zelf opknapte. Daarnaast maakt An ook eigen juwelen van losse keramiek kralen, natuurstenen en gerecycled papier.

De collecties van Kibibi wisselen voortdurend en bestaan dus steeds uit verschillende materialen zoals katoen, glas , gedroogde bananenbladen, koperdraad, metaal, hout,… Het merendeel van de juwelen is gemaakt van gerecyclede of natuurlijke materialen. Zo wil An de ecologische impact van de juwelen zo laag mogelijk houden.

Bij de aankoop van nieuwe juwelen gaat An zoveel mogelijk op zoek naar gerecyclede materialen. Zo vind je er onder andere circulaire oorbellen gemaakt van koperdraad die gerecupereerd werd uit elektrische toestellen.

Daarnaast zijn de Kibibi juwelen verpakt in kraftpapier en zijn de juwelenkaartjes gemaakt van gerecycled papier. De plastic enveloppes die Kibibi gebruikt, redde An van het containerpark, waardoor deze niet op de afvalberg belandden. Op die manier probeert An de voetafdruk van haar juwelen zo veel mogelijk te beperken.

Klaar om samen met ons haar bijzonder verhaal en knappe collectie te ontdekken?

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
maandag 22 april
Tijd:
19:30 - 22:30

Organisator

Management Assistant club
Telefoon
0496251718
E-mail
info@manas.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel & Congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
Edegem, 2650 België
+ Google Maps
Telefoon
03 450 90 00
Bekijk de site van Locatie