Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Isabelle Coppens | Gracious Manners – Het verhaal achter etiquette

donderdag 24 oktober @ 19:30 - 22:30

Van kindsbeen af was Isabelle gefascineerd door de pracht en praal van de koningshuizen, en vooral door de regels die er gelden. Als meisje lagen er voor haar onder de kerstboom dan ook vaak boeken over etiquette, en haar interesse in het thema nam met de jaren alleen maar toe.

Isabelle studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven en behaalde een master in general management aan de Vlerick Business School. Met die diploma’s in de hand ging ze het bedrijfsleven in. Daar deed ze jaren ervaring op, tot ze besloot haar grote droom na te jagen, en van haar passie voor etiquette haar beroep te maken.

Haar interesse in wellevendheid en omgangsvormen geeft ze intussen op verschillende manieren door.

Isabelle liep school aan de prestigieuze International Etiquette & Protocol Academy of London, Minding Manners International. Die inspirerende studie werd gevolgd door vele extra opleidingen in binnen- en buitenland, zoals aan de University of Glasgow, The UK Tea Academy, Protocolbureau en de School for Butlers & Hospitality.

Zo combineert Isabelle momenteel deze professionele activiteiten:

  • Ze doceert aan de School for Butlers & Hospitality in Hertsberge, België.
  • Ze is een veelgevraagde gastspreekster op teambuildings en evenementen van allerlei verenigingen, clubs en bedrijven. En nu dus ook bij ManAs!
  • Ze geeft regelmatig gastcolleges.
  • Ze begeleidt etiquettereizen naar het Verenigd Koninkrijk vanuit haar bijzondere voorliefde voor de Britse geschiedenis.
  • Ze ontwikkelt zakelijke belevingen waarin ze haar kennis van etiquette combineert met haar ervaring in de bedrijfswereld.
  • Ze wijdt mensen in de geheimen van de etiquette in via de ontvangst- en dinerbelevingen en afternoon teas van Gracious Manners.
  • Zee is auteur van het boek “De kunst van etiquette” – “waarom een ananas op tafel hoort en een smartphone niet”.

In deze voordracht worden we meegenomen naar de wondere wereld van etiquette. In de uiteenzetting worden heel wat verschillende etiquetteregels belicht en komen we vooral ook de oorsprong en historiek van deze regels te weten. Enerzijds komen de algemene etiquetteprincipes aan bod en worden daarnaast ook de historiek van onderwerpen zoals begroetingen, tafelen (kort) en kleding aangeraakt. Focus wordt hierbij gelegd op de basisprincipes van etiquette, het attent en respectvol zijn naar anderen toe. Tijdens de voordracht komen we bijvoorbeeld te weten wie nu juist aan wie de hand reikt bij een begroeting, of “ladies first” eigenlijk nog steeds geldt of wat een ananas te maken heeft met etiquette. Deze uiteenzetting biedt een vlotte en luchtige combinatie van regels en anekdotes, waar we ook heel wat (etiquette-)weetjes en leuke verhalen uit meenemen.

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
donderdag 24 oktober
Tijd:
19:30 - 22:30

Organisator

Management Assistant club
Telefoon
0496251718
E-mail
info@manas.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

NH Collection Antwerp Centre
Pelikaanstraat 84
Antwerpen, Antwerpen 2018 België
+ Google Maps
Telefoon
+3234460330
Bekijk de site van Locatie