Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Karel Michiels | De gouden jaren van de balorkesten

donderdag 15 december @ 19:30 - 22:30

Karel Michiels werkt als freelancejournalist voor onder meer De Standaard. Hij schreef ook al boeken over reizen, voetbal, reggae en cannabis. Én over de gouden jaren van… de balorkesten.

Karel Michiels

Karel Michiels blikt nostalgisch terug op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Lang voor er deejays waren, speelden de balorkesten ten dans. Echte muzikanten die alle stijlen beheersten, van chachacha tot Vlaamse schlagers, van rock-’n-roll tot Vogeltjesdans, van Du tot La Bamba. De balorkesten waren overal: in de parochiezaal, op het trouwfeest, in de baancafés.

Op basis van zijn boek ‘Dans met mij tot morgenvroeg’ brengt Karel Michiels een nostalgische terugblik op de gouden jaren van het balorkest, de tweede helft van de twintigste eeuw. Hoe zijn ze eind jaren 50 ontstaan? Wie stak er bovenuit in de sixties en seventies? Welke artiesten gingen met succes solo? Wat waren de grote evergreens? Zijn coverbands de nieuwe balorkesten? Jo Leemans, Bobby Setter, Lou Roman, Tony Servi, Romain Schoonis, Coco Jr., … ze komen allemaal aan bod in deze lezing vol muziek, verhalen en weetjes.

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
donderdag 15 december
Tijd:
19:30 - 22:30

Organisator

Management Assistant club
Telefoon:
0496251718
E-mail:
info@manas.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Hotel Kasteel Solhof
Baron van Ertbornstraat 120
Aartselaar, Antwerpen 2630
+ Google Maps
Telefoon:
3 877 30 00
Bekijk de site van Locatie