Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Een unieke kijk achter de schermen bij Veilinghuis Bernaerts

donderdag 5 december 2019 @ 20:30 - 23:30

Peter BernaertsPeter Bernaerts is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het veilinghuis in Antwerpen dat zijn naam draagt. De naam van een echt familiebedrijf, want naast zijn ouders is ook broer Christophe actief in de zaak. Door gastcolleges aan de Vlaamse Universiteiten en medewerking aan het tv-programma ‘Schatten op zolder’, is Peter Bernaerts zowat de spreekbuis voor de sector van de kunsthandel.

Het dynamische en internationaal gewaardeerde huis heeft al meer dan eens geschiedenis geschreven. Maar de parel aan de kroon blijft de verkoop van het tot op heden duurste schilderij ooit afgehamerd door een Belgische veilingmeester: Oiseau de Ciel van René Magritte voor € 3,8 miljoen, een topstuk uit het faillissement van Sabena.

In 2012 opende op het Antwerpse Zuid, in de schaduw van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, een nieuwe zaal (600 m2 extra), waar ook ruimte is voor tentoonstellingen en events. Peter realiseert zich dat kunstveilingen een soms wat geheime wereld zijn. Daarom geeft hij graag een inkijk in deze fascinerende wereld

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00 (enkel overschrijving op rekening, geen cash)

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
donderdag 5 december 2019
Tijd:
20:30 - 23:30

Locatie

Veilinghuis Bernaerts
Verlatstraat 20
Antwerpen, 2000 België
Telefoon:
03 248 19 21
Bekijk de site van Locatie