Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Darya Safai | vrouwenrechtenactiviste

maandag 18 januari 2021 @ 20:00 - 22:00

Naar goede gewoonte starten we de eerste activiteit van het nieuwe jaar met onze algemene vergadering voor de leden. Daarna volgt de boeiende uiteenzetting van Darya Safai, een geëngageerde vrouwenrechtenactiviste.

Darya SafiaDarya Safai (° 1975) werd geboren en groeide op in Teheran (Iran). In 1979 veranderde haar land in een streng conservatieve islamitische republiek. In 1999 moest ze na haar deelname aan studentenprotesten voor de religieuze dictatuur van de ayatollahs op de loop gaan en vluchtte ze naar België. Darya werd in ons land tandarts, maar vooral: ze ging zich als vrouwenrechtenactiviste steeds meer engageren voor de rechten van moslimvrouwen, in Iran, maar ook elders. De voorbije jaren kwam ze vaak in het nieuws met haar kritiek op de hoofddoek die ze als een symbool ziet van onderdrukking.

Ze vindt dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat mogen we nooit uit het oog verliezen. Ook in Teheran of in het hart van Europa moet men bewust kiezen om de vrijheid te beschermen en ervoor te strijden. Om haar engagement kracht bij te zetten, werd ze ook politiek actief. Wat haar zorgen baart, is het cultuurrelativisme en het politiek correcte denken, waarbij onderdrukkende mechanismen worden weg gerelativeerd als zijnde cultuureigen. Ze schreef het boek “Plots mocht ik niet meer lachen”. Bij de laatste parlementsverkiezingen werd Darya verkozen tot Kamerlid voor N-VA in de kieskring Vlaams-Brabant.

Darya zal het tijdens haar uiteenzetting hebben over haar levensloop, haar ervaringen in haar strijd voor gelijke rechten, het oprukkend islamisme en vrouwenrechten.

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

 

Gegevens

Datum:
maandag 18 januari 2021
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Online
België + Google Maps