Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

An Hooghe | Rouw op de werkvloer

woensdag 16 november 2022 @ 19:30 - 22:30

Ann HoogheAn Hooghe is klinisch psychologe, relatie- en gezinstherapeute, PhD (doctor in de wetenschap) en oprichtster van het expertise centrum Verbinding in Verlies. De voorbije 20 jaar richtte ze zich voornamelijk op het therapeutisch werk met rouw en verlies en in het bijzonder met ouders na het verlies van een kind. Ze doctoreerde op het thema communicatie tussen ouders bij ziekte en verlies van een kind (KU Leuven) en schreef samen met vijf ouders het boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Naast haar klinisch werk geeft An al jaren opleiding aan hulpverleners rond het thema rouw en verlies.

Rouw en verlies zijn onderdeel van het leven, het hoort dus ook bij het professionele leven. De impact van een ingrijpend verlies op het professioneel leven echter is bijzonder groot.

Ofwel voel je je heel erg gesteund door de werkgever en de collega’s, en heeft dit erg positieve gevolgen op allerlei dimensies: psychisch en mentaal welzijn, werkhervatting, werksfeer, loyaliteit naar de werkgever… Ofwel voel je je niet gesteund en niet begrepen, met complexere rouwprocessen, werkverzuim, moeilijke werksfeer of ontslag als gevolg. Uit onderzoek van An en haar team blijkt dat de bereidheid vanuit een werkcontext om het goed aan te pakken groot is maar dat er vaak weinig kennis en ervaring is om hiermee om te gaan. Wat zijn de uitdagingen en richtlijnen bij het overlijden van een collega? Wat zijn aandachtspunten bij het steunen van een collega die te maken kreeg met een betekenisvol overlijden? Wat kan er gedaan worden in de acute fase rondom het overlijden, en waar moet op gelet worden op lange termijn? An licht het ons graag toe.

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00

button_inschrijven

Gegevens

Datum:
woensdag 16 november 2022
Tijd:
19:30 - 22:30

Organisator

Management Assistant club
Telefoon
0496251718
E-mail
info@manas.be
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Sapphire House Antwerp
Lange Nieuwstraat 20
Antwerpen, Antwerpen 2000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie