Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De wereldwijde asbestindustrie ontmaskerd | Een film van Daniel Lambo

maandag 18 februari 2019 @ 20:30 - 23:30

‘AFilm ademloosdemloos’ vertelt een David versus Goliath verhaal dat vertrekt van onze Vlaamse achtertuin maar tentakels heeft tot in het verre India. De film laat zien hoe moedige enkelingen de strijd aangaan met een wereldindustrie die duizenden doden op zijn geweten heeft, maar daar geen rekenschap voor wil afleggen.

Filmmaker Daniël Lambo groeide op tussen het asbest van Eternit in Kapelle-op-den-Bos. Het gerespecteerde bedrijf zorgde voor werkgelegenheid en welvaart in de streek, ook Daniëls vader was arbeider en vakbondsman in de fabriek. Wanneer de eerste slachtoffers vallen, zijn er maar weinigen die het opnemen tegen het bedrijf. Ook Daniëls vader niet. Hij wil weten waarom en trekt op onderzoek. Hoewel asbest sinds ’98 verboden is in België, behoort de kwalijke stof lang niet tot het verleden. Zijn onderzoek brengt Daniël naar in een dorp in Centraal-India, waar een dochterbedrijf van Eternit tot 2002 op grote schaal asbest produceerde. Het gebied is nu één van de grootste asbeststorten ter wereld.

Een must-see film die niemand onberoerd laat … We worden verwacht in Filmhuis Klappei, in een charmante bioscoopzaal. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt …

ManAs leden: gratis | sympathisanten: € 18,00 | studenten: € 8,00
button_inschrijven

Gegevens

Datum:
maandag 18 februari 2019
Tijd:
20:30 - 23:30

Locatie

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
Antwerpen, 2060 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie