Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen

AP of Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen, staat voor Antwerpen en Provincie, Artistiek en Professioneel, Ambitieus en Passioneel, … Kortom, AP is de perfecte naam voor onze hogeschool.

‘Den AP’ is een hogeschool met zo’n 9000 studenten, 23 professionele bachelor- en 8 artistieke opleidingen, verdeeld over 4 departementen en 2 schools of arts. Ook al is de fusiehogeschool nieuw, toch hebben we al een lange geschiedenis, denk maar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.

In de AP Hogeschool staat de student centraal en is persoonlijke begeleiding zeer belangrijk. Dankzij een intensieve studieloopbaanbegeleiding helpen wij onze studenten de juiste studiekeuze te maken en ondersteunen wij hen om een succesvol studietraject af te leggen.

AP wordt gekenmerkt door eenheid in verscheidenheid. Het is een hogeschool waar de departementen en opleidingen hun vakgebied overstijgen en hun kennen en kunde delen. Een hogeschool met een grote kruisbestuiving en interdisciplinariteit. Een hogeschool waar iedereen – medewerkers en studenten – kansen krijgt te groeien en te bloeien en te bouwen aan zichzelf. Een hogeschool met vertrouwen en respect voor ieder individu.